Παρέμεινε η αρχική διάταξη των χωρισμάτων  του εσωτερικού του διώροφου νεοκλασικού στη Γρηγορίου Λαμπράκη σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Η ανακαίνιση από την ομάδα της Art & Design Group βασίστηκε σε επτά concepts  διαμορφώνοντας επτά διαφορετικά διακοσμημένους χώρους. Η μελέτη βασίστηκε αρχικά στην οργάνωση και εργονομία των χώρων για να εξυπηρετούν τη διαφορετική χρήση του κάθε χώρου : καφέ, φαγητό, coctails, πολιτιστικές, μουσικές  εκδηλώσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα.

Ακολουθώντας την λιτότητα του κτιρίου προσθέσαμε στην είσοδο στέγαστρο με βέργες  σε κάθετη διάταξη ακολουθώντας τη συμμετρία του κτιρίου, ενώ η επέμβαση στην  εξώπορτα ακολούθησε το νεοκλασικό αρχιτεκτονικό ρυθμό.

Στο ισόγειο, θέλοντας να τονίσουμε την ναυτική παράδοση του Πειραιά διαμορφώσαμε τον χώρο του μπαρ από βαπορίσια ατσάλινα φύλλα, διατηρώντας την φυσική παλαίωση  της σκουριάς. Στην κεντρική κολώνα η κατασκευή του ξύλινου ρολογιού με τα γρανάζια του εν λειτουργία αναβίωσε «το Ρολόϊ της ιστορίας της πόλης του Πειραιά» ενώ τμήμα συλλεκτικού «Austin» στον χώρο υποδοχής μας οδηγεί στο εστιατόριο. Η εικαστική παρέμβαση που δημιουργήθηκε με την προσθήκη γλυπτού στην νοητή κουπαστή της ξύλινης σκάλας τονίζει την αγάπη  του ιδιοκτήτη για τη τέχνη.

Εσωτερικά το αίθριο που δημιουργεί η αρχιτεκτονική του κτιρίου  ενοποιεί τους χώρους χαρίζοντας τους οπτική  επικοινωνία . Συνδυάσαμε την αγάπη για τον κινηματογράφο με poster από film εποχής και replica κινηματογραφικής μηχανής, τον χώρο «art» με έργα τέχνης, πολύχρωμα κουπέ και ξύλινα  τραπέζια σε σχήματα παλέτας ζωγράφου.

Ταπετσαρία από παλιές εφημερίδες γκραβούρες με γελοιογραφίες πολιτικών και δερμάτινα καθίσματα συμπληρώνουν το σκηνικό για τον χώρο της «πολιτικής». Επιλέξαμε φυσικά υλικά με κυρίαρχο το ακατέργαστο κομμάτι κέδρου  το γυαλί και την πέτρα για τα τραπέζια τονίζοντας την αγάπη  για το φυσικό περιβάλλον. Αναπαυτικό σαλόνι για τσάι και καφέ ολοκληρώνει την εσωτερική διακόσμηση του διώροφου κτιρίου.

Project:  Café- Bar- Restaurant
Location: Πειραιάς, Αττική, Ελλάδα
Area: 320τμ
Date: 1997
Scope: Μελέτη ,Σχεδιασμός, Εσωτερική αρχιτεκτονική, Διακόσμηση, Κατασκευή Δομικών Βιομηχανικός σχεδιασμός, Κατασκευή  Επίπλων- Φωτιστικών, Μηχανική κατασκευή Εικαστικών, Επίβλεψη.