Η ανακαίνιση, η εσωτερική διακόσμηση και η εκτέλεση του έργου στο τριώροφο κτίριο που έγινε ο νέος χώρος εργασίας ‘’εκει που χτυπά η καρδιά της εταιρίας echo deco’’ όπως χαρακτηριστικά λέει ο επιχειρηματίας, ανατέθηκε στην art and design group. Ο σχεδιασμός βασίστηκε σε μια industrial δημιουργική αίσθηση προσδίδοντας μια νέα άποψη ευέλικτου ανοιχτού χώρου εργασίας που ενισχύει την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα των εργαζομένων.
Η ομάδα της art and design group ανέλαβε το σχεδιασμό και την εκτέλεση του έργου αποτυπώνοντας το βιομηχανικό πνεύμα, την τεχνολογία αιχμής στο εσωτερικό, συμπληρώνοντας τη συνολική αρχιτεκτονική δομή ειδικά για τις ανάγκες της επιχείρησης.

Ο σχεδιασμός μεγιστοποιεί το χώρο με ένα ανοιχτό σχέδιο για ένα ανεμπόδιστο οπτικό πεδίο. Καθώς μπαίνετε στο κτίριο μια εκτεταμένη θέα δείχνει τη γκάμα των δραστηριοτήτων από τους συνεκτικούς χώρους σαλονιού, συσκέψεων και τις ζώνες συνεργασίας έως τα προσωπικά γραφεία, τους διαδραστικούς σταθμούς εργασίας και τα ιδιωτικά γραφεία. Για τον διαχωρισμό των επιμέρους χώρων χρησιμοποιήθηκαν διακοσμητικά πάνελ με ένθετα ηχοαπορροφητικά κρύσταλλα τα οποία παρέχουν ιδιωτικότητα στα γραφεία χωρίς να χάνεται η έννοια του ανοιχτού, διαφανούς χώρου δημιουργώντας οπτικό ενδιαφέρον για ομαδικότητα. Συναντάτε ένα εντυπωσιακό λόμπι που λειτουργεί ως προέκταση της εισόδου. Οι κοινόχρηστοι χώροι βρίσκονται στον όροφο πρόσβασης. Μια αίθουσα συσκέψεων όπου συνήθως καλωσορίζονται οι πελάτες, ένας κοινόχρηστος ανοιχτός χώρος εργασίας και ένα πολυλειτουργικό σαλόνι rest areaπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος αναμονής, ως ανεπίσημος χώρος συναντήσεων και ως χώρος χαλάρωση.

Άλλος σημαντικός χώρος είναι η νέα αίθουσα συσκέψεων προσφέρει μια σειρά από ευέλικτες επιλογές περιβάλλεται από τα ομορφα μαύρα σιδερένια διαχωριστικά πανελ με ένθετα κρύσταλλα και τις γυάλινες πόρτες. Αυτός ο διαχειριζόμενος χώρος εργασίας δίνει άφθονες ευκαιρίες δικτύωσης,
κοινωνικοποίησης και αλληλεπίδρασης, διαθέτει στούντιο φωτογραφίας και ηχογράφησης, στις εγκαταστάσεις, χώρο συνεδριάσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων
Κάθε χώρος γραφείων, αίθουσα συνεδριάσεων, μικρή κουζίνα και σαλόνι είναι μοναδικά, αναδεικνύοντας μια διαφορετική πτυχή του κτιρίου με προσεγμένες και ελκυστικές λύσεις επίπλων, τα οποία εχουν σχεδιαστεί ειδικά για την επένδυση /εξοπλισμό των επιμέρους χώρων.

Το λογότυπο μαζί με τα χρώματα της επωνυμίας του, ενσωματώθηκε σε όλο το χώρο για να δημιουργήσει μια μοναδική οπτική ταυτότητα για την εταιρεία. Εκμεταλευτήκαμε το άπλετο φυσικό φώς αρμονικά με μια παλέτα χρωμάτων και υλικών με βιομηχανική αίσθηση και μια ποικιλία από διαφορετικές υφές.
Η εσωτερική μας ομάδα σχεδιαστών, διακοσμητών και κατασκευαστών πραγματοποίησε περισσότερες από 30 ώρες μελέτης και παρατήρησης στο χώρο εργασίας. Πήραμε τον άδειο κύβο του κτιρίου και σμιλεύσαμε κάθε ίντσα του για να επαναπροσδιορίσουμε την κλίμακα της λειτουργίας. Θέλαμε επίσης να έχουμε μια καλή αίσθηση του πώς λειτουργούν οι διαφορετικές ομάδες και ποιες είναι οι ανάγκες τους.