Η μετατροπή ενός νεοκλασικού κτιρίου στη Πλατεία ηρώων στου Ψυρρή σε ένα μοντέρνο open kitchen pub αποτέλεσε πρόκληση σχεδιασμού για την ομάδα της Art & Design Group. Με σεβασμό στον χαρακτήρα του κτιρίου συνδυάστηκαν αρμονικά τα παραδοσιακά του στοιχεία, όπως ο παλαιός  πέτρινος τοίχος, με φυσικά υλικά και μοντέρνες φόρμες.

Το μεγάλο ρολόι που τοποθετήσαμε στην πρόσοψη  με την λειτουργία του συνδέει τον χρόνο με το λογότυπο beertime  και ο διάχυτος μπλέ led φωτισμός, δημιουργούν ένα ζωηρό αποτέλεσμα που ελκύει το μάτι. Κατά την είσοδο στο εσωτερικό το γυάλινο πάτωμα παγιδεύει το βλέμμα στη θέα ενός φωτιζόμενου ψυκτικού θαλάμου για τα βαρέλια της μπύρας και  το bar με χάλυβα σε μαύρο ματ  και  μασίφ μαύρο ξύλινο πάγκο προσφέρει άμεση εξυπηρέτηση .με την χειροποίητη κάνουλα draft μπύρας. Ο μεγάλος κεντρικός πολυέλαιος από 300 μπουκάλια δημιουργεί φωτεινά παιχνίδια ανάκλασης στο γυαλί.  Κατασκευάσαμε έπιπλα καναπέδες τραπέζια, καρέκλες , σκαμπό από μαύρο χάλυβα και μασίφ ξύλο σε ανοιχτή απόχρωση. Στο βάθος  η κουζίνα ακολουθεί την ίδια μορφή με το μπαρ  ενώ η ομάδα της Art & Design Group εκπόνησε την μελέτη για την σωστή λειτουργία της, και τις απαραίτητες εγκαταστάσεις. Η τοιχοποιία παραμένει σε λευκούς τόνους ενώ σε μεγάλο τμήμα χρησιμοποιήθηκε σοβάς ελεύθερης σχεδίασης με οριζόντιες γραμμές που τονίζουν την προοπτική του χώρου. Τα διακοσμητικά στοιχεία στους τοίχους  και η κλεψύδρα με τα ρολόγια τονίζουν τη λεπτότητα στο χειρισμό της διακόσμησης.

Στο πατάρι μας οδηγεί μια ειδικά σχεδιασμένη μεταλλική σκάλα. Η καμπύλη ξύλινη οροφή σε συνδυασμό με το φως που διαχέεται  από τα χειροποίητα φωτιστικά προσδίδει μια ζωηρή και ζεστή νότα.

Ανακατασκευάσαμε την είσοδο και την παλιά μεταλλική  καταπακτή η οποία από το εξωτερικό της μπυραρίας μας μεταφέρει στο υπόγειο κελάρι  διατηρώντας τα παλιά μαρμάρινα σκαλοπάτια. Δεν διαθέτει ηλεκτρισμό στο επίπεδο αυτό οπότε φωτίζεται εξ ολοκλήρου από τα ειδικά μελετημένα χειροποίητο πολυέλαιο με κεριά.

Project:  Beer house- Café- musicBar
Location: Ψυρρή, Αθήνα, Ελλάδα
Area: 160 τμ
Date: 2010
Scope:Μελέτη ,Σχεδιασμός, Εσωτερική αρχιτεκτονική, κατασκευή δομικών στοιχείων, Διακόσμηση, Σχεδιασμός& κατασκευή Επίπλων- Εικαστικών- Φωτιστικών,  Οργάνωση-Διαχείριση-Επίβλεψη.