Το on tap  βρίσκεται  στην κεντρική πλατεία του Ψυρρή και αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα. Σχεδιάστηκε με απόλυτη λεπτομέρεια  απο την art and design group  και απέδωσε ένα ξεχωριστό αισθητικά αποτέλεσμα.

Στόχος της μελέτης  ήταν να δημιουργηθεί ενας χώρος  με μια νέα αισθητική προσέγγιση   του all day  προορισμού   pizza-wine bar.-spirits με κύρια χαρακτηριστικά  τη λιτότητα το μέτρο και την αρμονία.

Το κέλυφος στη αρχική του μορφή ήταν ένας αδιάφορος ισόγειος χώρος με χαμηλό ύψος αλλά υπερυψωμένος από το επίπεδο του πεζοδρομίου και με το πλεονέκτημα μιας μεγάλης στοάς στο πλάι της κύριας όψης.

Η μεγαλύτερη δυσκολία του έργου ήταν ο αρκετά μικρός εσωτερικός χώρος του ισογείου. και η ιδέα  για τον σχεδιασμό προσανατολίστηκε στην δημιουργία ενός ενιαίου , μη κλειστού χώρου που ενοποιεί το εσωτερικό με το εξωτερικό της στοάς, αξιοποιώντας στο έπακρο τον προσφερόμενο χώρο .

Ο εσωτερικός χώρος είναι αφιερωμένος σε μεγάλο βαθμό στο βαρύ ξύλινο μπάρ μια ιδιαίτερη custom κατασκευή αποκλειστικά απο  κορμούς έλατου στο φυσικό τους χρώμα ενώ στην  επιφάνεια της μπάρας  έχει   εφαρμοστεί μικτή τεχνοτροπία τσιμεντοκονίας

Επάνω απο το μπάρ δεσπόζει η ξύλινη κατασκευή  με τις  χάλκινες κάνουλες  για τις φημισμένες ποικιλίες κρασιών.

Η έντονη αισθητική που επικρατεί με τα πάνελ εμφανούς σκυροδέματος στον τοίχο πίσω απο το μπάρ, και τα ξύλινα ράφια  με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό να αναδύεται απο τα κενά τους, προβάλουν τα γυάλινα ballon με τα  υπέροχα αποστάγματα, δημιουργώντας με τη διαθλαστική τους ικανότητα ένα εντυπωσιακό σκηνικό στο εσωτερικό του καταστήματος.

Η ομάδα της  art and design group   σχεδίασε και κατασκεύασε τα έπιπλα  αποκλειστικά για το on tap σχηματίζοντας μικρές μα ισορροπημένες διαφορές στη διάταξη του χώρου, με στόχο να είναι μοναδικά και απόλυτα ενταγμένα στο concept.

Μια πολυμορφική   κατασκευή με οριζόντιες ξύλινες επιφάνειες απο ξύλο σημύδας  , ανάμεσα στις οποίες τοποθετήθηκαν φυτά, μαζί με  τον παιχνιδιάρικο φωτισμό μετέτρεψαν την στοά  προκειμένου να δημιουργήσουν μια αίσθηση υπαίθριας αυλής.

Στο βάθος της στοάς , σαν νοητό όριο στην κίνηση των πελατών, τοποθετήθηκε  ένα δεύτερο μπάρ που αποσπά το  ενδιαφέρον τους με τον  ιδιαίτερο σχεδιασμό του ” σαν παλιό λεωφορείο”  προστατεύει τον εξωτερικό χώρο των τραπεζοκαθισμάτων  ορίζοντας την τελική εικόνα του χώρου.  Ενα πλήθος κρεμαστών φωτιστικών απο συρματόπλεγμα στο ψηλοτάβανο κομμάτι της εισόδου  χαρίζει μια ζωηρή διάθεση και συμπληρώνει  την  ζεστή  ατμόσφαιρα  της στοάς.

Οι γυαλιστεροί  χάλκινοι σωλήνες που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των custom made φωτιστικών  χαρίζουν στο χώρο προσιτή μη επιτηδευμένη πολυτέλεια και βρίσκονται σε πλήρη αρμονία  με τα φυσικά υλικά  που χρησιμοποιήθηκαν.

 

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment