Σε ένα παλιό αρχοντικό/ μονοκατοικία στο Ψυχικό η Art & Design Group κλίθηκε να διαμορφώσει τον χώρο με καλαισθησία και λειτουργικότητα. Το σπίτι αναπτύσσεται σε δυο ορόφους εκ των οποίων στο πρώτο επίπεδο βρίσκονται οι  χώροι διημέρευσης, σε κλασικό Αγγλικό στιλ που αντανακλά την προσωπικότητα των ιδιοκτητών του σπιτιού και  δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον. Η εντυπωσιακή Μαρμάρινη σκάλα οδηγεί στο επάνω πάτωμα όπου βρίσκονται τα υπνοδωμάτια γονέων και παιδιών.

Πηγή έμπνευσης για την ομάδα αποτέλεσε  η σημασία της αγάπης και της οικογενειακής ζωής οπότε επιλέχθηκε η χρήση φωτεινών χρωμάτων σε ευχάριστους απαλούς τονισμούς. Φυσικές αποχρώσεις μπλε και πράσινου χρώματος, κρεμώδη λευκά και απαλό κίτρινο προσδίδουν στο English style το χαρακτήρα που αντικατοπτρίζει την οικογένεια.

Στην εσωτερική διακόσμηση συνδυάζονται αυθεντικά κομμάτια επίπλων με μασίφ σκούρο ξύλο, αντίκες και καλής ποιότητας μοντέρνα έπιπλα, τα οποία τοποθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνουν την  αίσθηση της ευρυχωρίας στο living room  και στο χώρο του πιάνου., Έπιπλα, ταπετσαρίες, υφάσματα επιπλώσεων, κουρτίνες και χειροποίητα χαλιά σχεδιάστηκαν προσεκτικά μέχρι την παραμικρή  λεπτομέρεια  και προσδίδουν πολύχρωμη και ευχάριστη ατμόσφαιρα. Τα εξαιρετικής ποιότητας δρύινα έπιπλα της τραπεζαρίας,  με τα διακοσμητικά μοτίβα και τον  κεντρικό πολυέλαιο χάρισαν ζεστή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Μια σύγχρονη και φρέσκια αίσθηση πρόσθεσαν στο σαλόνι οι εκπληκτικοί πίνακες της «ζωγράφου του διαστήματος», ενώ έργα τέχνης και φωτιστικά ενισχύουν την αρμονία των εσωτερικών χώρων.

Project: Διαμόρφωση καθιστικού & κουζίνας
Location: Ψυχικό, Αττική, Ελλάδα
Area:  350τμ
Date:  1996
Scope: Σχεδιασμός, Εσωτερική αρχιτεκτονική, Διακόσμηση, εικαστική σύνθεση, Μελέτη φωτισμού