Την εσωτερική διακόσμηση της νέας μεζονέτας στη Δεσφίνα, χτισμένη στους πρόποδες του βουνού Κίρφυς με αμφιθεατρική θέα, ανέλαβε η Art & Design Group. Η  αρχιτεκτονική σχεδίαση του εσωτερικού χώρου της μεζονέτας ξεκίνησε από το αρχικό στάδιο της ανέγερσης.  Κύριο μέλημα του σχεδιαστικού τμήματος μας ήταν η εναρμόνιση με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον, ο οικολογικός χειρισμός και η εργονομία.  Στην είσοδο του ορόφου διαμορφώθηκε ο χώρος υποδοχής και διακοσμητικά τμήματα του κλιμακοστασίου, το οποίο επιτρέπει την σύνδεση με τον υπόλοιπο χώρο. Στο ίδιο επίπεδο των 60τμ το καθιστικό με το τζάκι, η τραπεζαρία και η κουζίνα αποτελούν έναν ενιαίο χώρο.

Εμπνευσμένοι από την φύση, οι οργανικές μορφές με τη μέθοδο της αφαίρεσης ρέουν στον χώρο από ελαφριά επεξεργασμένα ξύλινα και μεταλλικά στοιχεία.  Η ομάδα της art and design group συνέθεσε τα δομικά στοιχεία της σκάλας με  το χειροποίητο μεταλλικό κιγκλίδωμα δίνοντας στο χώρο  αρμονία και συμμετρία.

Οι  μορφές και η σύνθεση των υλικών για την κατασκευή της «country style»  κουζίνας την κάνουν να φαίνεται οικεία και ταυτόχρονα μοναδική.  Τα κύρια χρώματα, το  εκρού, καφέ και το  γκρί του χάλυβα  έδωσαν ενέργεια και ζωηρότητα. Στην κουζίνα ο σχεδιασμός απέφυγε την συνηθισμένη ομοιομορφία δημιουργώντας συνθέσεις με ξύλο, στο οποίο ενσωματώσαμε περίτεχνα  μεταλλικά στοιχεία.

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή των επίπλων (τραπέζι και βιβλιοθήκες) έγινε με μασίφ ξύλο σε σκούρο χρώμα από την Art & Design Group και  επιλέχθηκε vintage διακόσμηση του τζακιού. Χειροποίητα επιτοίχια φωτιστικά με τα ιδιαίτερα παιχνίδια φωτός-σκιάς ολοκληρώνουν ένα μοντέρνο οικογενειακό περιβάλλον.

Project: Διαμόρφωση καθιστικού, κουζίνας, εισόδου
Location: Δεσφίνα, Στερεά Ελλάδα, Ελλάδα
Area:  160τμ
Date: 2008
Scope: Σχεδιασμός, Εσωτερική αρχιτεκτονική, Διακόσμηση, εικαστική σύνθεση, Σχεδιασμός και κατασκευή επίπλου Κατασκευή δομικών στοιχείων, Μελέτη φωτισμού