Η ανακαίνιση και η διακόσμηση διαμερίσματος 120τμ στην Πετρούπολη από την  Art and Design Group  δημιούργησε ένα μοντέρνο χώρο με καινοτόμες επεμβάσεις που αναπροσάρμοσαν  τον εσωτερικό χώρο στις νέες απαιτήσεις της οικογένειας. Μελετήσαμε και επαναπροσδιορίσαμε τους χώρους διημέρευσης προκειμένου να έχουμε ένα λειτουργικό και συνάμα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Πρόκειται για έναν ενιαίο χώρο εισόδου- κουζίνας-καθιστικό  τον οποίο η οικογένεια χρησιμοποιεί για αρκετές από τις καθημερινές δραστηριότητες της.

Η μελέτη για την  ανακαίνιση του διαμερίσματος έγινε από την  Art and Design Group συνδυαστικά με την διακόσμηση και την κατασκευή των επίπλων και των διακοσμητικών στοιχείων.Το γραφιστικό τμήμα συνέθεσε ένα μοτίβο ταπετσαρίας εμπνευσμένο από την φύση, σε μπεζ και καφέ αποχρώσεις, το οποίο αντικατέστησε τις σκούρες ξύλινες επιφάνειες των ντουλαπιών της κουζίνας. Χρησιμοποιήσαμε φυσικά υλικά για την επένδυση της κεντρικής κολόνας και το ξύλινο διαχωριστικό πάνελ αποτέλεσε ένα λειτουργικό έπιπλο.

Η αρμονική ενοποίηση του χώρου έγινε με τις κατασκευές από λευκή ξυλεία που τοποθετήθηκαν σε απόσταση από το ταβάνι, ενώ θαλπωρή αποδίδεται από τα φωτιστικά  που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τις συγκεκριμένες απαιτήσεις φωτισμού.

Project: Ανακαίνιση κουζίνας
Location: Πετρούπολη, Ελλάδα
Area: 120τμ
Date: 2014
Scope: Σχεδιασμός, Εσωτερική αρχιτεκτονική, Διακόσμηση, εικαστική σύνθεση, Σχεδιασμός και κατασκευή επίπλου Κατασκευή δομικών στοιχείων, Μελέτη φωτισμού