Η μουσική είναι ο ρυθμός, η επανάληψη, η ένταση και πολλά άλλα στοιχεία που συνυφαίνονται κατά τον σχεδιασμό από την Art & Design Group ενός χώρου που λειτουργεί ως καφετέρια τις απογευματινές ώρες και ως μουσικό bar-club με την κάλυψη DJ για την νυχτερινή διασκέδαση. Αναπτύχθηκε σε δύο επίπεδα, συνολικής επιφάνειας 240τμ. Η ανακαίνιση βασίστηκε στην ενοποίηση των δύο επίπεδων, του ισογείου και του παταριού ώστε να αποτελέσουν έναν ενιαίο λειτουργικό χώρο.

Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε την κατασκευή δύο μεγάλων μπαρ και τα τοποθετήσαμε σε υπερυψωμένο δάπεδο από μεταχειρισμένα μαδέρια οικοδομής με κατάλληλη επεξεργασία και φινίρισμα με σατινέ λούστρο. Το μπαρ αριστερά από την είσοδο κοντά στην ανοιγόμενη τζαμαρία κατασκευάστηκε από μπλε πολυεστέρα που φωτίζεται εσωτερικά και μασίφ ξύλο οξιάς στην οριζόντια επιφάνεια του. Στο επάνω μέρος του κεντρικού μπαρ μήκους 7μ τοποθετήσαμε κορμό έλατου με γκρενά βαφή. Ο industrial συνδυασμός κουρμπαρισμένων μεταλλικών σωλήνων, με το πλέγμα και το φωτεινό λογότυπο στο μπροστινό του μέρος τονίζεται με τις άσπρες μασίφ σανίδες που τοποθετήθηκαν επάλληλα στην επένδυσης του τοίχου

Σχεδιάσαμε και κατασκευάσαμε μια «αέρινη» άνετη σκάλα με τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές καλύπτοντας το ελάχιστο μέρος του λειτουργικού χώρου, η οποία οδηγεί στο πατάρι.
Η τοξωτή κατασκευή με μασίφ ξύλο και πολυκαρμπονικά φύλλα εντάχθηκε στο χώρο έχοντας ρόλο διακοσμητικό αλλά και λειτουργικό αφού ενώνει το πατάρι με την υπερυψωμένη καμπίνα του DJ. Η μελέτη της ακουστικής και του φωτισμού από τον entertainment φωτισμό έως την μόνιμη ηχητική εγκατάσταση έγινε από την ομάδα μας. Πρωτοποριακή θεωρήθηκε η εφαρμογή των RGB φωτιστικών που αναδεικνύει τα χρώματα, και τις λεπτομέρειες της υφής και της φόρμας. Στο κεντρικό τμήμα του χώρου τοποθετήθηκαν τα ειδικά σχεδιασμένα για το Don’t καθίσματα και τραπέζια ζωγραφισμένα στο χέρι.

Project: Café-musicBar
Location: Χολαργός, Αττική, Ελλάδα
Area: 240 m2
Date: 1999
Scope: Μελέτη, Εσωτερική αρχιτεκτονική, Διακόσμηση, Βιομηχανικός σχεδιασμός, Προγραμματισμός –Οργάνωση, Κατασκευή Δομικών –Επίπλων- Φωτιστικών Μελέτη Ήχου και Φωτισμού, Επίβλεψη.