Ένα νεανικό διαμέρισμα 60τμ στη Λάρισα  διαμόρφωσε η Art & Design Group προσδίδοντας ελευθερία και άνεση με έντονα στοιχεία  ρομαντισμού. Τα έπιπλα στο χώρο της κουζίνας και της τραπεζαρίας σχεδιάστηκαν  σε « Shabby chic », μια από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στην διακόσμηση, εμπνευσμένο από τη Γαλλική εξοχή.

Η αρχιτεκτονική διαμόρφωση του διαμερίσματος ξεκίνησε με την  αξιοποίηση  παλιών επίπλων και την κατασκευή νέων που να ανταποκρίνονται στο στιλ και στις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Στο χώρο της τραπεζαρίας αυθεντικά παλιά οικογενειακά έπιπλα όπως το τραπέζι και οι καρέκλες αξιοποιήθηκαν με τον καλύτερο τρόπο με βάση το λευκό και παστέλ πινελιές του μπλε, εκρού και βεραμάν. Με την τεχνική της παλαίωσης τα μετατρέψαμε σε εξαιρετικής αισθητικής κομμάτια.

Προκειμένου να αξιοποιηθεί ο χώρος κατά το μέγιστο δυνατό σχεδιάσαμε σε κεντρικό σημείο ένα έπιπλο στο οποίο αποδόθηκε διπλή χρήση. Από τη μία πλευρά  «νησίδα»  για να εξυπηρετεί τη λειτουργία της κουζίνας, ενώ από τη άλλη ως έπιπλο/μπουφέ της τραπεζαρίας. Το κατασκευάσαμε από  mdf σε παστέλ βεραμάν χρώμα  και με stencil ζωγραφίσαμε μοτίβα σε απόχρωση μπεζ της σαμπάνιας. Αν και δεν πρόκειται για αυθεντικό παλιό κομμάτι η επεξεργασία βαφής δίνει στο ξύλο  την αίσθηση παλαιωμένης όψης.

Project: Σχεδιασμός επίπλων τραπεζαρίας
Location: Λάρισα, Ελλάδα
Area: 60τμ
Date: 2014
Scope: Εσωτερική αρχιτεκτονική, Διακόσμηση, Σχεδιασμός κατασκευή επίπλου