Η art and design group ανέλαβε την ανακαίνιση του ρετιρέ στην Κηφισιά δημιουργώντας ένα μοντέρνο και οικείο περιβάλλον προσαρμοσμένο ειδικά για να ταιριάζει στην προσωπικότητα και τον τρόπο ζωής του ζευγαριού. Η σχεδίαση παρουσιάστηκε στον πελάτη σε 3d φωτορεαλιστικό και η κατασκευή έχει τη σφραγίδα της art and desiqn group και της ομάδας των διακοσμητών που μελέτησαν και σχεδίασαν την ανακαίνιση του διαμερίσματος, των επίπλων, των φωτιστικών και των διακοσμητικών στοιχείων.

Η μελέτη του χώρου επικεντρώθηκε στη αυξανόμενη τάση που συνδυάζει καθιστικό, τραπεζαρία, γραφείο σε ενιαίο χώρο καθημερινής χρήσης. Η κεντρική ιδέα για την κατασκευή των επίπλων δημιουργήθηκε μέσα από τα σχήματα του παιχνιδιού τρίλιζα, το οποίο είναι εμφανές στα ράφια της βιβλιοθήκης, στα μεταλλικά πόδια του γραφείου, όπως και στο έπιπλο της τηλεόρασης. Στον ένα τοίχο δημιουργείται μία σύνθεση από κάδρα σε απαλούς τόνους, ενώ στον άλλο μία μορφή εμπνευσμένη από ηλεκτρονικά παιχνίδια και χαρακτήρες anime. Στην κουζίνα πινελιές κόκκινου χρώματος προσδίδουν στο χώρο νεανικό χαρακτήρα και έντονες αντιθέσεις .Το χαρακτηριστικό σχήμα της κλεψύδρας δημιουργείται στον κόκκινο τοίχο, από σανίδες μασίφ ξύλου.

Στο χώρο του υπνοδωματίου τα χρώματα είναι σε τόνους του γκρι και του μπεζ, με έντονο στοιχείο την μεταλλική βιβλιοθήκη και τον καθρέφτη από φυσικό ξύλο, ενώ η ανάγλυφη επιφάνεια που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κρεβατιού τονίζεται με led φωτιστικά, δίνοντας  αίσθηση χαλάρωσης και θετικής ενέργειας.

Project: Ανακαίνιση κατοικίας
Date: 2015
Scope: Σχεδιασμός, Διακόσμηση, εικαστική σύνθεση, Σχεδιασμός  επίπλου, Μελέτη φωτισμού